Blogs

TREIN OF ZEILBOOT

Stap jij liever op een trein of een zeilboot? “Op een dag kom ik wel op het pad van mijn doel dan wordt mijn droom werkelijkheid en dan lukt alles beter” is wat ik om me heen geregeld zie en hoor. Ben jij al concreet met je droom bezig, welke acties heb je al ondernomen?
Hoe mooi zou het zijn om nu, in het moment te zijn. Want nu gebeurt het, nu is waar je bent. En nu leef je, tegelijk met je dromen. Zonder in gedachten bij de toekomst te zijn en iets anders te doen in het heden. Zonder altijd bezig te zijn met wat je nog zou willen. Je mag nu al genieten van dit moment terwijl je al op je pad loopt…..geniet!

Mijn tip voor jou: Maak gebruik van de mogelijkheden die vandaag biedt. Je weet niet wat er in de toekomst gebeurt, je weet niet of je leven zich aan jouw planning houdt. Wat je wel weet is wat je nu wilt. Je weet waar je naar toe wilt en je weet dat je het kunt. Hoe fantastisch zou jij je voelen als je droom werkelijkheid wordt!

Veel mensen kijken naar het leven als een trein waar men op stapt en die in de richting van hun bestemming gaat. Wat zou er gebeuren als je het leven nu eens als een zeilboot ziet? Je hijst je zeilen en gaat zelf aan het roer staan, onderweg naar je bestemming. Niet iedere dag zal hetzelfde zijn, de wind kan tot stormkracht gaan en er zijn windstille dagen. Onderweg kom je mensen tegen in hun eigen zeilboot, soms vaar je een stukje met ze mee om ze verder te helpen als ze net in een storm zitten en alle zeilen bij moeten zetten. Soms stappen ze bij jou op de boot en helpen ze jou om verder te komen als jij misschien even stilligt en niet verder komt of in je eigen storm bent beland.

Hoe fijn zou het zijn om zelf aan het roer te staan. Hoe fijn zou het zijn om zelf je route te bepalen en onderweg mensen te helpen en zelf hulp te krijgen! Ik gun je alle hulp die je kunt krijgen.

Natuurlijk is het super om dromen te hebben, een toekomstbeeld waar je naar toe wilt. Wat belangrijk is, is dat je niet in een denderende trein gaat zitten wachten tot je op de eindbestemming bent. Als je een droom hebt en je wilt dat die uitkomt, heb je een actieplan nodig. Een droom of doel zonder acties blijft alleen een wens! Net als bij een zeilboot waar je het roer in eigen handen neemt om op koers te blijven en niet zoals bij een trein waar de machinist bepaald hoe laat en wanneer je op je eindbestemming aankomt. Het is altijd lastiger om van een rijdende trein te stappen en een andere bestemming te kiezen dan zelf het roer om te gooien en je eigen weg te gaan. Volg je eigen pad, blijf bij je eigen gevoel en leef je leven nu en niet in de toekomst.

Ook ik heb mijn eigen pad gevolgd. Heb het roer in eigen hand gehouden en volledig omgegooid toen de kans er was. Hierdoor heb ik in zowel in Frankrijk als Thailand mogen wonen en werken. Een levenservaring die mij veel zelfkennis en mensenkennis hebben gebracht. Een unieke kans die mij zeker als coach verrijkt hebben.

Heeft deze blog je geïnspireerd of getriggerd om in actie te komen? Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen d.m.v. persoonlijke coaching zodat jij je droom kunt gaan omzetten naar een doel maar weet je niet goed hoe? Stuur me gerust een berichtje, dan verkennen we samen de mogelijkheden. Mail: info@mindsettwente.nl, telefoon: +31(0)646670437, website: www.mindsettwente.nl
Lieve groet Astrid

Wat mag jij nog loslaten

“Wat mag jij nog loslaten om meer rust en ruimte te ervaren?”

Onlangs was dat ook bij mijzelf een “hot topic”, wat me op het idee bracht dit te delen in een blog. Het begon met de vraag die ik mijzelf stelde: “wat mag ik nog loslaten en op welke wijze”
Voordat ik je praktische tips deel kwam het in me op dit met je te delen. Waar jij je als wereldvrouw mogelijk ook in kunt herkennen.

Loslaten heb ik al vaker moeten doen. Ik heb mensen moeten loslaten. Er zijn dromen en verwachtingen die ik heb moeten loslaten in de afgelopen jaren. Als je van de ene kant van Nederland verhuisd naar de andere kant van het land dan moet je ook mensen en dingen loslaten. Als je vervolgens naar de andere kant van de wereld verhuisd voor een aantal jaren komt het grote loslaten voorbij. Allemaal goed te doen, het verhuizen was mijn eigen keus en ik zou het ook zo weer over doen ondanks dat je onderweg mensen verliest. Want jij vertrekt en “de achterblijver” gaat door met zijn eigen leven hier en dat is ook goed! En daarvoor hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld te vertrekken. Ook verhuizen naar een dorp of stad iets verderop brengt al het nodige loslaten met zich mee.

Ik ga ook deze keer loslaten zoals ik altijd doe, heb ik besloten. Passend bij de items die ik los ga laten. Want er zit wel verschil in mensen loslaten wat soms rouw met zich mee brengt, ideeën en doelen loslaten wat een gevoel van falen mee kan brengen en dan nog verwachtingen loslaten wat teleurstelling mee kan brengen. Al deze items hebben alleen wel dezelfde basis. Die basis dat ben jij en daar begint het loslaten ook, bij jezelf.

Wat ik in elk loslaatproces zie en wat ook relevant is voor jou:

Soms sla je delen van loslaten over en ga je door met je leven. En kom je het op een nieuw punt in je leven weer tegen. Het is belangrijk om dat deel dan toch weer (h)erkennen en mee aan het werk te gaan. Waarbij je soms verwachtingen over jezelf moet laten varen. Zeker als je als wereldvrouw weer opnieuw moet beginnen. Bij terugkomst na een lang vertrek. Als er langere tijd tussen zit voordat je ergens weer opnieuw bent.

Tijd veranderd dingen en mensen. Kom je weer terug op eenzelfde plek en zit er 20 jaar tussen? Dan vraagt dat bijvoorbeeld loslaten van hoe sommige dingen eerder waren.
Een andere plek kiezen of innemen. Een nieuwe weg kiezen. Blijven denken in mogelijkheden.
Loslaten helpt je onder andere door het te (be)leven het te laten gaan en daarmee geeft het rust en ruimte.

Het is dus belangrijk om het niet weg te stoppen maar het te zien en er iets mee te doen.
Het loslaten van bagage, verwachtingen en ervaringen die je meeneemt uit je verleden en niet meer nodig hebt. Het loslaten van mensen die niet meer bij je huidige levensfase passen zijn soms echt nodig om weer ruimte en grip te krijgen. Aangezien je alleen invloed hebt op je eigen denken en doen, is het meest logische om dan ook als eerste bij en met jezelf beginnen. Bij je basis. Probeer eerst je eigen verwachtingen maar eens los te laten, dat geeft al ruimte. Verwachtingen over jezelf maar zeker ook verwachtingen die jij hebt van anderen kunnen heel benauwend werken. Ook levert het vaak onnodig stress op. Dat is toch jammer van je energie?

Tijdens een coaching traject, waarin je begeleiding krijgt bij onder andere zelfreflectie, het loslaten en het verwerken van de bijkomende emoties, creëer je weer ruimte en lucht voor jezelf. Buiten zelfreflectie is een coaching traject ook heel waardevol om daarin je valkuilen en grenzen te leren (her)kennen. Je kernwaarden te (her)ontdekken. Wat is voor jou belangrijk en waarom heb je het ergens lastig mee.

Een gesprek met je coach helpt je één en ander in het juiste perspectief te zetten en je blik te verruimen waardoor het ook makkelijker is je verwachtingspatroon aan te passen en bij je kernwaarden te blijven. Dat is echt superfijn.

Of zoals klanten ook delen:

• Coaching heeft mij zoveel rust en ruimte gegeven
• Ik sta nu veel zelfverzekerder in het leven
• Mijn blik is verruimd en mijn zelfbeeld vergroot

Ik blijf het bijzonder vinden mensen op deze manier te mogen begeleiden op een stukje van de door jou ingeslagen weg. De weg naar loslaten, zelfvertrouwen, ruimte en lucht in het leven. Weer grip hebben en zelf de regie en controle over je leven hebben. Dat is wat mijn werk ook gelijk zo mooi maakt. Hoe mooi en bijzonder is dat!

Herken jij je in deze blog? Wil jij ook meer handvatten, zelfverzekerder zijn en ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen d.m.v. persoonlijke coaching? Stuur me gerust een berichtje, dan verkennen we samen de mogelijkheden. Mail: info@mindsettwente.nl, telefoon: +31(0)646670437, website: www.mindsettwente.nl

Lieve groet, Astrid.