Skip to content

Hart of Hoofd

Neem jij beslissingen met je hart of je hoofd

Als je er zo over nadenkt blijkt dat je best vaak met je hart een beslissing neemt. Je krijgt dan meestal een sterk gevoel of je iets wel of juist niet moet doen. Op het moment dat je er dan over gaat nadenken wordt het vaak een chaos in je hoofd en wordt het lastiger de juiste keus te maken.

Wat is dat toch dat ons hart en ons hoofd het lang niet altijd met elkaar eens zijn. Je hoofd zegt dan “niet doen” terwijl je eigenlijk wel weet dat je er spijt van gaat krijgen. Of je hoofd zegt “doe maar” terwijl je eigenlijk wel weet dat je het beter niet kunt doen. Meestal denk je achteraf “had ik maar naar mijn intuïtie geluisterd”. Want onze intuïtie brengt ons vaak mooie dingen.

Het is ook best lastig om op je intuïtie te vertrouwen. Je gaat dan vertrouwen op iets wat je wel voelt maar niet ziet. En dat is nou precies wat je best vaker zou mogen doen. Je vertrouwt er tenslotte ook op dat de elektriciteit zijn werk doet terwijl je deze ook niet ziet maar wel kunt voelen! Uit ervaring weet ik ook dat het soms heel lastig is om op je intuïtie te blijven vertrouwen. En soms lijkt het allemaal helemaal de verkeerde kant op te gaan. Maar als je dan achteraf terugkijkt blijkt toch dat het goed is geweest en je nu een mooiere of betere kans hebt gekregen die beter bij je past.

Ook ik heb nog wel eens het gevoel dat ik aan een elastiek zit, ik wil vooruit maar wordt voor mijn gevoel geremd. Dat kan heel frustrerend zijn als je heel graag je doel wilt bereiken. Op dat moment het vertrouwen blijven houden is super lastig! Wat ik dan doe is de tijd pakken om te reflecteren. Wat wil ik, wat gebeurt er nu, wat kan ik anders doen en wat brengt mij dat. Meestal komt er als vanzelf een oplossing in de vorm van een idee of inzicht. Het begint dan met een ander gevoel in mijn lijf waarna mijn hoofd gaat analyseren. Dat zijn de momenten waarop mijn hart en hoofd gaan samenwerken en er supergave dingen ontstaan! Dat kan bij jou ook gebeuren als je ervoor openstaat en je op je intuïtie durft te vertrouwen.

Wil ook jezelf de tijd en ruimte geven zodat je kunt reflecteren en weer kunt focussen op wat er nu precies gebeurt? Wil jij ook weten of je nog de juiste focus hebt om je doel te realiseren? Neem dan gerust contact op voor een gratis 1e gesprek zodat we kunnen ontdekken wat ik voor jou kan betekenen.