Skip to content

Reset, Release, Reload… HOE DOE JE DAT

In een eerdere post heb ik het al eens aangehaald. De praktische maar vooral ook mentale uitdagingen die, vaak onverwacht, om de hoek komen bij een remigratie of emigratie.
Onlangs nog sprak ik iemand die heel bewust de keus heeft gemaakt om “naar huis” terug te komen. En toch gaat het gevoel van “daarginds” te willen zijn niet weg. Je lijkt in een soort spagaat te komen waar je niet in wilt zitten. Dat gevoel kan dan overslaan in mentale klachten.

Dit zijn veel voorkomende oorzaken:

  • Je hebt er vast rekening mee gehouden dat je weer even moest wennen. Maar misschien was je er onbewust vanuit gegaan dat het wel weer snel zou wennen en je weer als vanouds door kon gaan. Dat is vaak niet het geval. Net als jij zijn jouw familie en vrienden ook in andere levensfases terecht gekomen. In de tijd dat jij “weg” was zijn zij in Nederland doorgegaan met hun leven en alles wat daarbij hoort.
  • En valt het misschien ook niet mee om een (andere) baan te vinden, wat weer voor extra stress kan zorgen. Niet alleen vanwege eventuele financiële gevolgen maar het helpt ook niet mee in je gevoel weer mee te draaien en erbij te horen. Ook het gevoel gefaald te hebben hoor ik vaak voorbijkomen.

Dit zijn veel voorkomende gevolgen:

  • Somberheid/depressie => slecht slapen, veel piekeren
  • Eenzaamheid =>het lastig om weer aansluiting te krijgen met (nieuwe) vrienden
  • Identiteitsproblemen =>wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik

Dit zijn de 3 oplossingen:

  • Integratief coachen. Je gaat kijken waar de oorzaak van je klachten het meest pijn doen. Daar gaan we dan in een traject mee aan het werk zodat jij de regie weer pakt.
  • Body Mind Release Therapie. Je wilt de innerlijke oorzaak van je levensklachten gericht aanpakken. In 7 sessies ga je aan het werk om je ballast los te laten en de positieve fibe weer in je leven de hoofdrol te laten spelen. Ook hier pak jij de regie weer over je leven.
  • TMA-analyse en loopbaanbegeleiding. Met deze talent en motivatie analyse wordt jou duidelijk waar je talenten en drijfveren liggen zodat jij weet wat het beste bij jou past op het gebied van werk. Dit kan zijn als werknemer maar zeker ook als zelfstadig ondernemer. Daar waar jouw kracht ligt zodat je fluitend naar je werk gaat en fluitend weer naar huis gaat. In dit traject pak je de regie weer terug naar wat jou echt gelukkig maakt in je werk.

Met andere woorden, er zijn drie hele mooie trajecten waarin jij de regie weer pakt over dat deel waar je nu de regie een beetje kwijt bent. Hoe mooi is dat!