Skip to content

TREIN OF ZEILBOOT

Stap jij liever op een trein of een zeilboot? “Op een dag kom ik wel op het pad van mijn doel dan wordt mijn droom werkelijkheid en dan lukt alles beter” is wat ik om me heen geregeld zie en hoor. Ben jij al concreet met je droom bezig, welke acties heb je al ondernomen?
Hoe mooi zou het zijn om nu, in het moment te zijn. Want nu gebeurt het, nu is waar je bent. En nu leef je, tegelijk met je dromen. Zonder in gedachten bij de toekomst te zijn en iets anders te doen in het heden. Zonder altijd bezig te zijn met wat je nog zou willen. Je mag nu al genieten van dit moment terwijl je al op je pad loopt…..geniet!

Mijn tip voor jou: Maak gebruik van de mogelijkheden die vandaag biedt. Je weet niet wat er in de toekomst gebeurt, je weet niet of je leven zich aan jouw planning houdt. Wat je wel weet is wat je nu wilt. Je weet waar je naar toe wilt en je weet dat je het kunt. Hoe fantastisch zou jij je voelen als je droom werkelijkheid wordt!

Veel mensen kijken naar het leven als een trein waar men op stapt en die in de richting van hun bestemming gaat. Wat zou er gebeuren als je het leven nu eens als een zeilboot ziet? Je hijst je zeilen en gaat zelf aan het roer staan, onderweg naar je bestemming. Niet iedere dag zal hetzelfde zijn, de wind kan tot stormkracht gaan en er zijn windstille dagen. Onderweg kom je mensen tegen in hun eigen zeilboot, soms vaar je een stukje met ze mee om ze verder te helpen als ze net in een storm zitten en alle zeilen bij moeten zetten. Soms stappen ze bij jou op de boot en helpen ze jou om verder te komen als jij misschien even stilligt en niet verder komt of in je eigen storm bent beland.

Hoe fijn zou het zijn om zelf aan het roer te staan. Hoe fijn zou het zijn om zelf je route te bepalen en onderweg mensen te helpen en zelf hulp te krijgen! Ik gun je alle hulp die je kunt krijgen.

Natuurlijk is het super om dromen te hebben, een toekomstbeeld waar je naar toe wilt. Wat belangrijk is, is dat je niet in een denderende trein gaat zitten wachten tot je op de eindbestemming bent. Als je een droom hebt en je wilt dat die uitkomt, heb je een actieplan nodig. Een droom of doel zonder acties blijft alleen een wens! Net als bij een zeilboot waar je het roer in eigen handen neemt om op koers te blijven en niet zoals bij een trein waar de machinist bepaald hoe laat en wanneer je op je eindbestemming aankomt. Het is altijd lastiger om van een rijdende trein te stappen en een andere bestemming te kiezen dan zelf het roer om te gooien en je eigen weg te gaan. Volg je eigen pad, blijf bij je eigen gevoel en leef je leven nu en niet in de toekomst.

Ook ik heb mijn eigen pad gevolgd. Heb het roer in eigen hand gehouden en volledig omgegooid toen de kans er was. Hierdoor heb ik in zowel in Frankrijk als Thailand mogen wonen en werken. Een levenservaring die mij veel zelfkennis en mensenkennis hebben gebracht. Een unieke kans die mij zeker als coach verrijkt hebben.

Heeft deze blog je geïnspireerd of getriggerd om in actie te komen? Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen d.m.v. persoonlijke coaching zodat jij je droom kunt gaan omzetten naar een doel maar weet je niet goed hoe? Stuur me gerust een berichtje, dan verkennen we samen de mogelijkheden. Mail: info@mindsettwente.nl, telefoon: +31(0)646670437, website: www.mindsettwente.nl
Lieve groet Astrid