Skip to content

Wat mis ik nu eigenlijk

Heb jij dat ook wel eens?

Ik zit op de bank met een soort van onrust in mijn lijf. “Waar komt dat nou weer vandaan” denk ik bij mezelf. Het is een mooie warme herfstdag, ik heb zelfs buiten zitten werken! Waar komt gevoel dan vandaan.

Na wat graafwerk in mijn brein bedenk ik me dat ik in het zonnetje zat te mijmeren tijdens de koffie. Ik mis mijn leven in het buitenland. De vrienden die ik al zo lang niet gezien heb mis ik. De rust en relaxte manier van leven mis ik.

Het komt misschien ook een beetje door de vakantie in Zweden dit jaar. Daar hebben we twee van onze Zweedse vrienden bezocht die ook weer “thuis” zijn. Hoe fijn was dat! Alle mooie herinneringen ophalen bij een goed glas wijn en lekker eten.

Nu we alweer een maand aan het werk zijn blijft het toch een beetje knagen en komt zo af en toe die onrust in mijn lijf. Want ja, het was toch een heel mooi avontuur die 4,5 jaar in Azië. De Thaise mensen zijn buitengewoon vriendelijk en behulpzaam en niets lijkt op het leven hier in Nederland (al doet de temperatuur erg zijn best op dit moment)

De vraag komt op wat ik nu precies mis. Eigenlijk is het een combinatie van alles. Het is de cultuur die zo anders is dan hier. De vrienden die je maakt en waar je weer afscheid van moet nemen. Het heerlijke Thaise eten en de vriendelijkheid van de Thai. Maar ook het avontuur van zo’n heel andere cultuur die je leert kennen. Het helemaal aan de andere kant van de wereld wonen. Het geeft je een gevoel van echt helemaal in het leven staan. “En dat is nu precies wat ik hier mis” denk ik bij mezelf. Door de alledaagse bezigheden, de (mantel)zorg van ouders en het leven in Nederland weer op pakken, ben je zo druk dat je vergeet te leven. Je zit dan zo ongelofelijk in je hoofd dat je vergeet om vanuit je hart te leven. En dat laatste is nu juist wat ik zo ontzetten mis en zo heel graag weer wil doen!

Hoe ik dat ga doen? Ik heb mezelf beloofd om iedere dag even stil te staan bij mijn gevoel. Weer van mijn hoofd naar mijn hart te gaan. Weer te luiteren naar mijn lijf. Want ja, mijn lijf weet eerder dat er iets aan de hand is dan ikzelf. En zo leefde ik ook in Thailand, vanuit mijn hart zonder onrust in mijn lijf met af en toe leven vanuit mijn hoofd voor de balans.

Herken je het gevoel van onbalans tussen hart en hoofd? Wil jij ook weer overzicht en vanuit intuïtie (je hart) leven maar ben je even de connectie kwijt? Neem dan gerust contact met me op zodat we kunnen kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Liefs Astrid.